Excel VBA Blog

2015-05-12

Yeni yazılar

Filed under: Excel — Etiketler:, — dutali @ 12:11 am

Merhaba, Elimdeki Excel 2003 zamanından VBA kodlarını adım adım paylaşmayı planlamıştım fakat çok uzun bir ara verince excel sürüm atladı. Şimdi Excel 2013 ile birlikte daha önce sunmayı planladığım bazı araçlar artık gereksiz hale geldi, bazıları ise yeni Excel sürümünde çalışması için değişiklik ihtiyacı duyuyor.

Bu sefer ön yüze daha fazla ağırlık vererek yazılar yazmaya çalışacağım. Bir sonraki birkaç yazıda excel’de kopyalama yapıştırma yöntemleri ile birlikte imaj’ı arka plan olarak kullanma şekilleri ve aralarındaki farkları anlatmaya çalışacağım.

Burada amaç iyi bir baskı kalitesi ve görsel etki yaratmak ve tekrarlancak işlemlerde her seferinde tekrardan hassas ayarlar yapmaktan kaçınmayı göstermek.

Bir sonraki yazının konusu, resmi arka plan olarak göstermek ve için kullanılabilecek üç yöntem ve aralarındaki önemli farklılıklar ( mesela print edildiğinde görülüp görülmeme ..)

Daha sonraki yazılarda kopyalama yapıştırma yöntemlerini ve excel in kamera objesini arka plan konusu ile birleştirerek anlatmaya çalışacağım. Buradaki özelliklerin bir kısmı ileride tekrar kullanılacak.

Sonrasında excel’in az kullanılan fakat kullanılması bilindiğinde çok işe yarar bazı fonksiyonlarından bahsedebiliriz ( Bu sırayı takip edersem ilk konular DOLAYLI – INDIRECT fonskiyonu ve Sayfa üzerinde Gelişmiş Filtreleme olacak) . Tabi bütün bunları bir plan dahilinde ve from şablonu hazırlamak gibi kullanım alanı geniş bir örnek üzerinde göstermeyi planlıyorum.

Arada meraklıları için birkaç VBA yazısı da ekleyebilirim.

Yorum ve önerilerinizi bekliyorum

Tekrar buluşmak üzere

2 Yorum »

  1. word excel çalışması çok önemli hale geldi paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

    Beğen

    Yorum tarafından erdal akman — 2015-08-16 @ 12:51 pm

  2. paylaşım için saolun çok işime yaradı

    Beğen

    Yorum tarafından kağıthane baymak servisi — 2015-10-12 @ 4:09 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Yorum bırakın

WordPress.com'da ücretsiz bir web sitesi ya da blog oluşturun.